sâmbătă, 22 august 2009

Mussaenda philippica, flori tropicale, design decorativ, flori de vara

Liga plantelor cu flori tropicale aduce in serele noastre vedete impresionante din toata lumea. Plantele semnal (Mussaenda) au in cursa doi candidati pentru sere care in timpul iernii se incalzesc si au temperaturi de camera. Planta semnal filipineza (Mussaenda philippica) are frunze acoperite de puf, care se coloreaza, in timpul perioadei de inflorire din toiul verii, in roz la capete.

In mijlocul acestor asa numite frunze superioare, care raman proaspete mai multe saptamani, se deschid florile propriu-zise galbene, care atrag multi fluturi. Cum in seara incalzita intensitatea luminii este cu mult mai mica decat in insula filipineza din care provine planta semnal, ea are nevoie de o taiere pentru a fi mentinuta in forma. Taiati lastarii imediat dupa fiecare inflorire. Administrati ingrasamant fluid o data la 14 zile (din martie pana in septembrie) si planta va face lastari noi, care cresc puternic pana la venirea iernii. In timpul iernii, temperatura trebuie sa fie de 20 grade.

A doua planta semnal (Mussaenda frondosa) suporta temperaturi de 15 grade iarna.Daca pamantul este usor umed, la fiecare inflorescenta planta va face o frunza superioara alba cu flori propriu-zise galbene.



Din aceeasi categorie



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu