luni, 2 martie 2009

Gradina primavara, bulbi de primavara, begonia bulb















Primavara ne impresioneaza intotdeauna cu straturile de flori ca niste covoare.
















Cofrajele de
oua:
Acum incepe sezonul de insamantare a florilor de vara. Vase ieftine pentru cultura sunt si cartoanele de oua: in fiecare scobitura puteti pune pamant si cate o samanta. Dupa ce plantele devin suficient de puternice, separati fiecare scobitura si amplasati-o in strat!














Bulbi:
Daca solul este dezghetat puteti planta bulbii de care a-ti uitat in toamna trecuta! Cum acestia pot fi deja incoltiti, nu trebuie amplasati la o adancime prea mare, de preferat mai la suprafata!
















Flori in zapada:

Daca mai ninge acum, arbustii infloriti, cum sunt Hamamelis sau iasomia de iarna, trebuie scuturati doar daca zapada este prea grea.
















Start timpuriu: plantati begoniile acum!

Datorita preferintei lor pentru umbra, begoniile bulboase(Begonia tuberhybrida) sunt plante longevive foarte indragite pentru balcoanele nordice si vestice.
Pentru a obtine flori timpurii, bulbii plati se amplaseaza in ghivece umplute cu pamant la mijlocul lunii februarie. Adancitura bulbului trebuie sa fie orientata in sus. Pe un pervaz, unde temperatura este de peste 15 gradeC, apar primele frunze; planta are necesitati mici de apa, deocamdata. Cu cat frunzele sunt mai numeroase, cu atat mai umed trebuie sa fie pamantul. Insa nu udati prea intens, pamantul nu trebuie sa fie foarte ud! O data la 14 zile administrati ingrasamant fluid pentru plante de balcon. Daca apar flori deja in martie/aprilie, trebuie taiate. Din aprilie begoniile se calesc, fiind tinute afara peste zi. Din luna mai pot fi scoase definitiv afara!


















Ce facem cu brandusele ofilite?
Dintre cei mai indragiti vestitori ai primaverii sunt brandusele(Crocus vernus), cultivate deseori in ghivece, pe pervaz sau pe terasa. Frigul si zapada nu le deranjeaza. Dupa ce micile plante bulboase s-au ofilit, merita sa le pastrati mai departe, deoarece sun longevive. Cum de obicei brandusele se cumpara in ghivece mici, in care stau inghesuite, dupa ofilire ar trebui amplasate in vase mai mari sau chiar in pamantul din gradina, dupa ce se dezgheata. Pentru ca bulbii sa ramana mult timp in pamant, administrati inca de la plantare ingrasamant organic si repetati acest lucru in fiecare toamna. Din luna mai, frunzele se vestejesc de la sine, iar bulbii fac o pauza care dureaza pana anul viitor.

Din aceeasi categorie



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu